Jan Visschers bokaal

Datum :maandag 28 oktober 2019
Wedstrijd :Jan Visschers bokaal
Verslag :Herman Beuzel

Een 7-tal dammers van Denk En Zet Laren kwam maandagvond 28 oktober naar Almen om aldaar de jaarlijkse vriendschappelijk wedstrijd te spelen tegen de dammers van DOG Almen. Het was al weer de 24e editie waarin gestreden wordt om de “Jan Visschers” bokaal.

In zijn openingswoord spraak Jan Haijtink de hoop uit dat het een spannende wedstrijd maar vooral ook een gezellig avond zou worden. Op voorhand had “Almen”al een beetje gewonnen want voor het eerst sinds jaren had DOG meer dammers op het opstellingsbriefje staan dan Laren.

Dan de wedstrijd:

Niet voor het eerste speelden de teamleiders Jan Haijtink en Herman Beuzel tegen elkaar. Met een prachtige zet combineerde Herman naar dam en de naslag was teveel van het goede en kon de 1e winst voor DEZ worden genoteerd. Ook Gerard Dimmendaal kon met een combinatie zijn tegenstander Piet Staal de 2 punten ontfutselen.

Bert Kruissink was de eerste die een DOG-punt op het scorebord bracht: in een boeiende wedstrijd werd remise met Dinand Stegeman overeengekomen. Tonny Roeterdink moest het opnemen tegen Jan Koerselman. Jan speelt ook bij DEZ en in de onderlinge competitie aldaar had hij gewonnen van Tonny en dus waren er enige “revanche” gevoelens bij Tonny. In het middenspel wist hij een doorbraak naar dam te forceren en wist dat voordeel vakkundig af te wikkelen naar winst. Gerrit Roeterdink (ook DEZ-lid) verschalkte club- en teamgenoot Johan Beltman en de 1e winstpartij voor DOG werd genoteerd.

Het werd spannend rond half elf want er waren met een tussenstand 3-7 nog 2 partijen bezig. Er werd al gesproken over de mogelijkheid dat het een gelijke stand zou worden en wie dan de bokaal in ontvangst zou mogen nemen.

Henk Lebbink, nog niet zolang lid bij de damafdeling van DOG, speelde een zeer goede wedstrijd en André Haijtink moest alle zeilen bijzetten om minimaal 1 punt uit het vuur te slepen, hetgeen uiteindelijke lukte. Het leek er op dat Jan Hoenink de laatste wedstrijd zou kunnen winnen van Gerrit Reurslag, maar met enig geluk wist Gerrit Reurslag toch de remise te pakken en werd de eindstand op 5-9 in het voordeel van DEZ genoteerd.

De bokaal dus weer voor een jaar in de bekerkast van DEZ. Volgend jaar dus de 25e editie: we kijken er nu al naar uit.

BordDOG Almen DEZ Laren 5 - 9Volgorde
1Jan Koerselman Tonny Roeterdink 0 - 2 4
2Gerrit Roeterdink Johan Beltman 2 - 0 5
3Bert Kruissink Dinand Stegeman 1 - 1 3
4Henk Lebbink André Haijtink 1 - 1 7
5Piet Staal Gerard Dimmendaal 0 - 2 2
6Jan Haijtink Herman Beuzel 0 - 2 1
7Jan Hoenink Gerrit Reurslag 1 - 1 6